Perawatan Kesehatan ing Musim Dingin (1)

Cara perawatan kesehatan kita beda-beda ing musim sing beda-beda, mula kita kudu menehi perhatian marang musim nalika milih metode perawatan kesehatan.Contone, ing mangsa, kita kudu menehi perhatian marang sawetara cara perawatan kesehatan sing migunani kanggo awak ing mangsa.Yen kita pengin duwe awak sehat ing mangsa, kita kudu ngerti sawetara kawruh umum babagan perawatan kesehatan mangsa.Ayo padha ndeleng katrangan ing ngisor iki.

Ana akeh pangertèn umum saka perawatan kesehatan ing mangsa.Kita kudu sinau kanthi tliti lan ditrapake ing urip kita.Kita kudu ngerti praktik perawatan kesehatan sing paling apik ing musim dingin lan carane menehi perhatian marang akal sehat kanggo tetep anget ing mangsa.

Kawruh perawatan kesehatan ing Winter

Pangobatan tradisional Tionghoa percaya yen mangsa iku wektu kanggo ndhelikake esensi, lan periode saka awal mangsa nganti awal musim semi minangka wektu sing paling cocok kanggo tonik mangsa.Pengawetan kesehatan ing mangsa utamané nuduhake kanggo njaga energi vital, ngiyataken awak lan prolonging gesang liwat diet, turu, olahraga, medicine, etc. Dadi carane kanggo tetep sehat ing mangsa?Situs web panganan Cina ing ngisor iki wis nyusun sawetara kawruh perawatan kesehatan mangsa kanggo sampeyan, kalebu prinsip diet, cara, pancegahan, lan kawruh umum babagan perawatan kesehatan mangsa.

Obat kuna percaya manawa manungsa cocog karo langit lan bumi.Pandangan iki pancen bener.Cuaca nduweni patang mangsa: musim semi, musim panas, musim gugur lan mangsa.Wong uga owah kanthi rotasi patang mangsa, mula manungsa lan alam nduweni hukum musim semi, musim panas, panen musim gugur lan musim dingin Tibet.Pulsa wong uga katon senar musim semi, banjir musim panas, solstice musim gugur lan watu musim dingin.Ing babagan obat-obatan modern, panas ing mangsa panas, pembuluh getih dadi gedhe, tekanan getih sithik, lan denyut nadi mundhak.Iku kadhemen ing mangsa, karo vasoconstriction, meksa getih dhuwur lan kleleb pulsa.Winter iku wektu sepi taun.Kabeh dikumpulake.Kanggo wong, mangsa uga minangka wektu luang.Metabolisme ing awak relatif alon lan konsumsi relatif suda.Mulane, perawatan kesehatan mangsa iku wektu paling apik.

Prinsip Diet kanggo Perawatan Kesehatan ing Musim Dingin

Ing mangsa, iklim banget adhem, kanthi yin ngrembaka lan sing mudhun.Awak manungsa kena pengaruh suhu sing adhem, lan fungsi fisiologis lan napsu awak bakal ngasilake kawruh kesehatan.Mulane, perlu banget kanggo nyetel diet kanthi wajar kanggo njamin kecukupan nutrisi penting kanggo awak manungsa, supaya bisa nambah toleransi kadhemen lan kawruh babagan kesehatan kekebalan wong tuwa lan supaya bisa urip ing mangsa kanthi aman lan lancar.Pisanan, njamin pasokan energi panas.Cuaca kadhemen ing mangsa nyebabake sistem endokrin awak manungsa, nambah sekresi tiroksin, adrenalin, lan sapiturute, saéngga ningkatake lan nyepetake dekomposisi protein, lemak, karbohidrat, nutrisi sumber panas saka telung latihan fitness mangsa, supaya minangka kanggo nambah resistance kadhemen awak, saéngga nyebabake mundhut panas banget awak manungsa.Mulane, nutrisi mangsa kudu fokus kanggo nambah energi panas, lan luwih akeh panganan sing sugih karbohidrat lan kawruh perawatan kesehatan mangsa bisa dijupuk kanthi tepat.Kanggo wong tuwa, asupan lemak kudu ora akeh banget kanggo nyegah penyakit liyane saka wong tuwa kanthi peralatan fitness rumah tangga, nanging protein sing cukup kudu dijupuk, amarga metabolisme protein meningkat lan awak rawan kanggo keseimbangan nitrogen negatif.Pasokan protein kudu 15-17% saka total kalori.Protein sing diwenehake utamane kudu dadi protein kawruh babagan kesehatan, kayata daging tanpa lemak, endhog, iwak, susu, kacang-kacangan lan produk-produke.Protein sing ana ing panganan iki ora mung trep kanggo pencernaan lan panyerepan manungsa, nanging uga sugih ing asam amino esensial, kanthi nilai nutrisi sing dhuwur, sing bisa ningkatake resistensi kadhemen lan resistensi penyakit ing awak manungsa.

Musim dingin uga minangka mangsa sayuran.Jumlah sayuran cilik lan varietas monoton, utamane ing China sisih lor.Mulane, sawise musim dingin, awak manungsa asring kekurangan vitamin, kayata vitamin c.

Cara perawatan kesehatan ing musim dingin

Cara perawatan kesehatan ing musim dingin kalebu kesehatan mental, kesehatan panganan lan kesehatan urip.

I Quietness punika madegé, lan pangopènan roh kudu adhedhasar stabilitas lan quietness ing mangsa kanggo njaga rasa seneng spiritual lan stabilitas emosi.Ing Canon of Internal Medicine Kaisar Kuning, "gawe ambisi sampeyan kaya didhelikake, yen sampeyan duwe niat egois, yen sampeyan wis entuk" tegese ing musim dingin, sampeyan kudu ngindhari gangguan lan stimulasi kabeh jinis emosi sing ala, njaga swasana ati. ing kahanan sing ayem lan ora perduli, ndhelikake samubarang, njaga pikiran, lan supaya jagad batin kebak optimisme lan bungah.

II Mangan panganan sing luwih anget lan panganan sing kurang adhem ing mangsa kudu ditambah karo regimen panganan.Ilmu kesehatan tradisional mbagi panganan dadi telung kategori: kadhemen, anget lan entheng.Iklim mangsa adhem.Supaya tetep anget, wong kudu mangan panganan sing luwih anget lan kurang panganan sing adhem lan mentah.Panganan anget kalebu beras ketan, beras sorgum, kastanye, jujube, kernel walnut, almond, daun bawang, ketumbar, waluh, jahe, bawang bombay, bawang putih, lsp.

III Turu awal lan tangi pungkasan supaya ora kadhemen lan tetep anget.Kunci kanggo kesehatan mangsa yaiku hawa seger, "makarya nalika srengenge munggah lan ngaso nalika srengenge srengenge".Ing musim dingin, penting banget kanggo njamin wektu turu sing cukup.Saka perspektif pengawetan kesehatan tradisional, mlaku nambah wektu turu ing mangsa iku kondusif kanggo potensial sing lan klempakan saka yin inti, supaya awak manungsa bisa tekan negara sehat "yin iku warata lan Yang iku rahasia, lan roh. iku tambane”.

Panliten kasebut nuduhake yen polusi udara paling serius ing awal musim dingin.Kabeh jinis gas beracun lan mbebayani dumunung ing lemah amarga suhu mudhun ing wayah wengi.Mung nalika srengenge metu lan suhu lumahing mundhak, bisa munggah menyang udhara.

Utamane ing wayah esuk, asring ana pedhut.Dina-dina pedhut ora mung nyebabake gangguan lalu lintas, nanging uga ngrusak kesehatan manungsa.Wiwit jaman kuna, wis ana sing ujar babagan "pisau pembunuh kabut racun ing musim gugur lan musim dingin".Miturut pangukuran, proporsi macem-macem asam, alkali, uyah, amina, fenol, bledug, mikroorganisme patogen lan zat-zat mbebayani liyane ing tetesan kabut kaping pirang-pirang luwih dhuwur tinimbang tetes udan.Yen sampeyan ngleksanani ing kabut ing wayah esuk ing mangsa, kanthi nambah jumlah latihan, ambegan wong mesthi bakal luwih jero lan nyepetake, lan zat-zat sing luwih mbebayani ing pedhut bakal dihirup, saéngga bisa nyebabake utawa nambah bronkitis, infeksi saluran pernapasan, pharyngitis, conjunctivitis lan akeh penyakit liyane.

Cuaca mangsa adhem, mula suhu njero ruangan kudu cocog.Suhu kamar kudu 18 ℃ ~ 25 ℃.Suhu njero ruangan sing dhuwur banget utawa sithik banget mbebayani kanggo kesehatan.Yen suhu njero ruangan dhuwur banget, bedane suhu ing njero ruangan lan ruangan bakal gedhe banget, sing gampang nyebabake selesma;Yen suhu njero ruangan sithik banget, gampang nyebabake penyakit pernapasan lan penyakit kardiovaskular lan serebrovaskular yen awak manungsa urip ing lingkungan suhu sing kurang suwe.Kekandelan sprei kudu diatur kanthi bener miturut owah-owahan suhu kamar, supaya awak manungsa krasa anget tanpa kringet.Sandhangan katun sing sampeyan gunakake nalika metu kudu katun murni, alus, entheng lan anget.Ing mangsa, gulu, punggung lan sikil uga kudu diwenehi perhatian khusus.

Aku Anget gulumu.Sawetara wong terus watuk ing mangsa lan ora gampang diobati.Sawise diamati kanthi teliti, pranyata hawa adhem langsung ngrangsang trakea amarga mbukak gulu kanthi nganggo klambi kerah sing mbukak.Gejala kasebut ilang sawise ngganti sandhangan kerah sing dhuwur lan nambah selendang wulu.

II Anget punggungmu.Punggung yaiku Yang ing awak manungsa, lan hawa adhem lan ala liyane bisa gampang nyerang mburi lan nyebabake penyakit eksogen, penyakit pernapasan, penyakit kardiovaskular lan serebrovaskular.Pay manungsa waé kanggo njaga mburi anget.Sampeyan kudu nganggo rompi katun.Sampeyan uga kudu njaga punggung anget nalika turu kanggo ngindhari invasi ala kadhemen lan ngrusak Yang.

III Iku supaya sikil anget.Sikil minangka pondasi awak manungsa.Iki minangka wiwitan saka Telung Meridian Yin lan pungkasan saka Telung Meridian Yang.Iki disambungake karo rolas meridian lan Qi lan getih organ fu.Minangka pepatah, "Dingin diwiwiti saka sikil."Amarga sikil adoh saka jantung, pasokan getih ora cukup, panase kurang, lan panase ora tahan, penting kanggo njaga sikil.Saliyane njaga sikil anget ing wayah awan, ngumbah sikil nganggo banyu panas saben wengi bisa ningkatake sirkulasi getih ing awak, ningkatake kemampuan pertahanan awak, ngilangi rasa kesel lan ningkatake turu.


Wektu kirim: Oct-26-2022