Ngombe Alkohol Mung ing Moderasi

Ringkesan

Yen sampeyan ora ngombe alkohol, ora ana alesan kanggo miwiti.Yen sampeyan milih kanggo ngombe, iku penting kanggo duwe mung Moderate (winates) jumlah.Lan sawetara wong ora kudu ngombe, kayata wanita sing ngandhut utawa bisa uga ngandhut - lan wong sing duwe kondisi kesehatan tartamtu.

Apa jumlah alkohol sing moderat?

Jumlah alkohol sing moderat tegese:

  • 1 ngombe utawa kurang ing dina kanggo wanita
  • 2 ngombe utawa kurang ing dina kanggo wong

Elinga yenngombe kurang tansah sehattinimbang ngombe luwih akeh.Malah ngombe moderat bisa duwe risiko kesehatan.

1 ngombe padha karo apa?

Jinis bir, anggur, lan omben-omben sing beda-beda duwe jumlah alkohol sing beda.Umumé, 1 ngombe padha karo:

  • Botol bir biasa (12 ons)
  • Gelas anggur (5 ons)
  • Minuman omben-omben utawa alkohol, kayata gin, rum, utawa vodka (1,5 ons)

Sinau luwih lengkap babagan jumlah alkohol ing macem-macem ombenan.

Ombenan sing beda-beda uga nduweni jumlah kalori sing beda.Kalori iki nambah - lan entuk kalori luwih akeh tinimbang sing dibutuhake bisa dadi luwih angel kanggo tetep bobote sehat.Contone, botol bir 12 ons ngemot kira-kira 150 kalori.Temokake carane akeh kalori ing ngombe.

Risiko Kesehatan

Ngombe luwih saka jumlah alkohol sing moderat bisa nyebabake sampeyan ngalami masalah pribadi lan kesehatan, kalebu gangguan panggunaan alkohol.

Apa risiko ngombe kakehan?

Ngombe kakehan nambah risiko kanggo akeh masalah kesehatan, kalebu kahanan serius sing bisa nyebabake pati.Sawetara conto masalah kesehatan sing gegandhengan karo alkohol kalebu:

  • Penyakit ati
  • Penyakit jantung
  • Depresi
  • Stroke
  • Pendharahan weteng
  • Sawetara jinis kanker

Malah ngombe moderat bisa nambah risiko kanggo sawetara jinis penyakit jantung lan kanker.Kanggo sawetara jinis kanker, risiko mundhak sanajan ing tingkat kurang ngombe (contone, kurang saka 1 ngombe saben dina).

Ngombe kakehan uga bisa nyebabake risiko:

  • Gangguan panggunaan alkohol
  • Ciloko lan panganiaya
  • Kandhutan sing ora disengaja utawa STD (penyakit sing ditularake seksual)

Sinau luwih lengkap babagan risiko ngombe kakehan.

Apa kelainan nggunakake alkohol?

Yen ngombe nyebabake masalah serius ing urip sampeyan, sampeyan bisa uga ngalami gangguan nggunakake alkohol.Alkoholisme minangka jinis kelainan panggunaan alkohol.

Ngombe bisa dadi masalah kanggo sampeyan yen ana sing bener:

  • Sampeyan ora bisa ngontrol jumlah ngombe
  • Sampeyan kudu ngombe luwih akeh kanggo ngrasakake efek kasebut
  • Sampeyan rumangsa kuwatir, gampang nesu, utawa stres nalika ora ngombe
  • Sampeyan nemokake dhewe mikir akeh babagan kapan sampeyan bisa ngombe sabanjure

Gunakake alat iki kanggo ndeleng yen sampeyan duwe pratandha saka kelainan nggunakake alkohol.Yen sampeyan duwe masalah ngombe, sampeyan kudu langsung menyang dhokter.


Wektu kirim: Oct-10-2022