Program mindfulness 8 minggu 'kaya efektif' minangka antidepresan kanggo nambani kuatir

● Gangguan kuatir nyebabake mayuta-yuta wong ing saindenging jagad.
● Perawatan kanggo gangguan kuatir kalebu obat-obatan lan psikoterapi.Sanajan efektif, pilihan kasebut bisa uga ora bisa diakses utawa cocog kanggo sawetara wong.
● Bukti awal nuduhake yen mindfulness bisa nyuda gejala kuatir.Nanging, ora ana panaliten sing nliti babagan efektifitase dibandhingake karo obat antidepresan sing digunakake kanggo nambani gangguan kuatir.
● Saiki, panaliten pisanan nemokake yen pengurangan stres adhedhasar kesadaran (MBSR) "kaya efektif" minangka escitalopram antidepresan kanggo nyuda gejala kuatir.
● Para panaliti nyaranake temuan kasebut nyedhiyakake bukti yen MBSR minangka perawatan sing bisa ditoleransi lan efektif kanggo gangguan kuatir.
● Rasa kuwatirminangka emosi alam sing dipicu dening rasa wedi utawa kuwatir babagan bebaya sing dirasakake.Nanging, nalika kuatir abot lan ngganggu fungsi saben dina, bisa uga cocog karo kritéria diagnostikgangguan kuatir.
● Data nuduhake yen gangguan kuatir kena pengaruh301 yutawong ing saindenging jagad ing 2019.
● Perawatan kanggo kuatirkalebuobat-obatanlan psikoterapi, kayataterapi perilaku kognitif (CBT).Sanajan efektif, sawetara wong bisa uga ora kepenak utawa ora duwe akses menyang pilihan kasebut - ninggalake individu tartamtu sing urip kanthi kuatir nggolek alternatif.
● Miturut a2021 review saka riset, bukti awal nuduhake yen mindfulness - khusus terapi kognitif berbasis mindfulness (MBCT) lan pengurangan stres adhedhasar mindfulness (MBSR) - bisa nyebabake kuatir lan depresi.
● Isih, ora cetha apa terapi adhedhasar mindfulness minangka efektif minangka obat kanggo nambani kuatir.
● Saiki, uji klinis acak (RCT) anyar saka Pusat Kedokteran Universitas Georgetown nemokake manawa program MBSR sing dipandu 8 minggu padha efektif kanggo nyuda rasa kuwatir.escitalopram(jeneng merek Lexapro) - obat antidepresan umum.
● "Iki minangka studi pisanan kanggo mbandhingake MBSR karo obat kanggo perawatan gangguan kuatir," panulis sinauDr. Elizabeth Hoge, direktur Program Riset Kelainan Kecemasan lan profesor psikiatri asosiasi ing Pusat Kesehatan Universitas Georgetown, Washington, DC, marang Medical News Today.
● Sinau diterbitake ing 9 November ing jurnalJAMA Psikiatri.

Mbandhingake MBSR lan escitalopram (Lexapro)

Ilmuwan saka Pusat Kesehatan Universitas Georgetown ngrekrut 276 peserta antarane Juni 2018 lan Februari 2020 kanggo nganakake uji klinis kanthi acak.

Para peserta umure 18 nganti 75 taun, rata-rata umure 33 taun.Sadurunge miwiti sinau, dheweke didiagnosa salah sawijining gangguan kuatir ing ngisor iki:

gangguan kecemasan umum (GAD)

gangguan kecemasan sosial (SASD)

gangguan panik

agoraphobia

Tim peneliti nggunakake skala penilaian sing wis divalidasi kanggo ngukur gejala kuatir peserta nalika rekrutmen lan dibagi dadi rong klompok.Siji klompok njupuk escitalopram, lan liyane melu program MBSR.

"MBSR minangka intervensi mindfulness sing paling akeh diteliti lan wis distandarisasi lan diuji kanthi temenan kanthi asil sing apik," jelas Dr. Hoge.

Nalika uji coba 8 minggu rampung, peserta 102 ngrampungake program MBSR, lan 106 njupuk obat kaya sing diarahake.

Sawise tim riset ngevaluasi maneh gejala kuatir peserta, dheweke nemokake yen loro klompok kasebut ngalami kira-kira 30% nyuda keruwetan gejala kasebut.

Ngelingi temuan kasebut, panulis sinau nyaranake yen MBSR minangka pilihan perawatan sing ditoleransi kanthi efektif kanthi efektifitas sing padha karo obat sing umum digunakake kanggo gangguan kuatir.

Napa MBSR efektif kanggo nambani kuatir?

Panaliten longitudinal 2021 sadurunge nemokake manawa mindfulness prédhiksi tingkat depresi, kuatir, lan gangguan sosial sing luwih murah ing wong sing kerja ing kamar darurat.Efek positif iki paling kuat kanggo kuatir, banjur depresi lan gangguan sosial.

Nanging, tetep ora jelas kenapa mindfulness efektif kanggo nyuda kuatir.

"Kita mikir yen MBSR bisa mbantu kuatir amarga gangguan kuatir asring ditondoi dening pola pikir sing duwe masalah kayata kuwatir, lan meditasi mindfulness mbantu wong ngalami pikirane kanthi cara sing beda," ujare Dr Hoge.

"Ing tembung liyane, latihan mindfulness mbantu wong ndeleng pikirane kaya pikirane lan ora bisa diidentifikasi utawa kepunjulen karo dheweke."

MBSR vs Techniques mindfulness liyane

MBSR ora mung pendekatan mindfulness digunakake ing therapy.Jinis liyane kalebu:

Terapi kognitif adhedhasar mindfulness (MBCT): Kaya MBSR, pendekatan iki nggunakake struktur dhasar sing padha nanging fokus ing pola pikir negatif sing ana gandhengane karo depresi.

Terapi prilaku dialek (DBT): Jinis iki mulangake kesadaran, toleransi kahanan kang ora ngepenakke, efektifitas interpersonal, lan regulasi emosional.

Terapi Penerimaan lan Komitmen (ACT): Intervensi iki fokus kanggo nambah keluwesan psikologis liwat acceptance lan mindfulness digabungake karo komitmen lan strategi owah-owahan prilaku.

Peggy Loo, Ph.D., psikolog sing dilisensi ing New York City lan direktur ing Manhattan Therapy Collective, marang MNT:

"Ana akeh jinis intervensi mindfulness kanggo kuatir, nanging aku kerep nggunakake sing mbantu wong fokus ing ambegan lan awak supaya bisa alon-alon lan bisa ngatasi kuatir kanthi sukses.Aku uga mbedakake mindfulness saka strategi istirahat karo pasien terapiku.

Loo nerangake manawa mindfulness minangka prekursor kanggo ngatasi kuatir liwat strategi relaksasi "amarga yen sampeyan ora ngerti carane kuatir mengaruhi sampeyan, sampeyan ora bakal nanggapi kanthi mbiyantu."


Wektu kirim: Nov-11-2022